facebook icon twitter icon youtube icon

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Educational Institute

Σε μια μεταβατική εποχή, προτείνουμε ένα «νέο» τρόπο και δρόμο επιτυχίας.
Η υπάρχουσα λογική στο χώρο εκπαίδευσης (παροχή μόνο εξειδικευμένης γνώσης είναι παρωχημένη).
Τι προτείνουμε; Σωστή εξειδίκευση και σφαιρική ανάπτυξη δεξιοτήτων, κάλυψη κάθε ανάγκης που προκύπτει από εκπαιδευτική διαδικασία είτε αυτή αφορά μαθητές είτε ενήλικες που θέλουν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους, είτε στοχευμένους επαγγελματίες που θέλουν να βελτιωθούν στο επάγγελμα τους ή να προωθήσουν την επιχείρησή τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

Αγαπητέ φίλε,

 

μια ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερη επιστημονική κατάρτιση και με συνολική εμπειρία πολλών δεκαετιών στην εκπαίδευση, στην διοίκηση και την λειτουργία επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οραματίστηκε την δημιουργία ενός εκπαιδευτικού Ινστιτούτου που ξεκίνησε τις εργασίες του στα Μελίσσια Αττικής.
Πιστεύω μας είναι η παροχή καινοτόμων υπηρεσιών εκπαίδευσης σε μαθητές - φοιτητές - επαγγελματίες αλλά και σε προβληματιζόμενους ενήλικες γενικότερα που θέλουν να εκπληρώσουν στόχους ζωής ή ακόμα και να βελτιώσουν και αναπτύξουν το επάγγελμά τους συνδέοντας την θεωρία με την πράξη.


Η εκπαιδευτική καινοτομία εστιάζεται σε ενέργειες που επεριέχουν και προωθούν νέες αντιλήψεις για την εκπαίδευση σε τρείς διαστάσεις : (α) στην αλλαγή αρχών και πεποιθήσεων, (β) στην εφαρμοή νέων διδακτκών προσεγγίσεων και (γ) στην χρήση νέων διδακτικών μέσω (Fullan, 1991).
Ο νέος Νόμος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, σε συνδυασμό με την ευρύτερη οικονομική κρίση γεννά - προκαλεί αβεβαιότητα για το αύριο, αλλά και ευκαιρίες. Μέσα σε ένα τέτοιο δύσκολο πειβάλλον, η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στην εκπαίδευση και την εξειδίκευση είναι τα μόνα όπλα άμυνας στις σημερινές προκλήσεις.


Εξατομικεύουμε την εκπαίδευση χρησιμοποιώντας όχι μόνο παλιά δοκιμασμένα πρότυπα αλλά και νέες μεθόδους (διαδίκτυο κλπ). Σίγουρα γνωρίζεις ότι κάθε άνθρωπος, καιβέβαια και εσύ, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και μοναδικός και παράλληλα εξελίσσεται συνέχεια. Συγχρόνως όμως αλλάζει και εξελίσσεται η επιστήμη, η τεχνολογία, η εκπαίδευση και η αγορά εργασίας.
Θα σε βοηθήσουμε να διερευνήσεις ακόμα περισσότερο ο,τι εσύ κρίνεις αναγκαίο, να διερευνήσεις τους ορίζοντες και τις προοπτικές σου ώστε να μπορείς να αποφασίσεις το καλύτερο για σένα ανά πάσα στιγμή.
Θα σε βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσεις αρκετές δραστηριότητες ως εργαλεία αυτοδιερεύνησης και να διαμορφώσεις μια εικόνα για τις προσωπικές σου ικανότητες, δεξιότητες, ενδιαφέροντα, επαγγελματικές αξίες κ.α, προκειμένου να διευκολυνθείς στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής ή/και επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας


Μην ξεχνάς ότι : " Ηκαριέρα ενός ανθρώπου κρίνεται από το πόσο έντιμα - ως προς τον εαυτό του - διαχειρίστηκε τις επιθυμίες και τα θέλω του"


Ελα σε μας για να ανακαλύψεις :
- Τις προσωπικές σου δεξιότητες και ικανότητες και να διαμορφώσεις θετική αυτοεκτίμηση,
- Την σύνδεση σχολικών και εξωσχολικών εμπειριών με την επιλογή καριέρας,
- Την σπουδαιότητα απόκτησης εκπαιδευτικών και άλλων προσόντων στην εξεύρεση εργασίας,
- Τις διαδικασίες αναζήτησης, κριτικής ανάγνωσης και αξιοποίησης της πληροφόρησης σχετικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες,
- Την επίδραση των επαγγελματικών επιλογών στην προσωπική σου ζωή,
- Την ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και
- Τους πολλαπλούς ρόλους και τις ευθύνες στην ενήλικη ζωή

Αναζητάς πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες σπουδών (βασικού επιπέδου ή μεταπτυχιακών) σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα ;
Ελα σε μας για να διερευνήσουμε μαζί :
- Ευκαιρίες μάθησης και δυνατότητες κατάρτισης στην Ευρωπαϊκή Ενωση
- Συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης
- Προγράμματα ανταλλαγών και υποτροφίες
- Κάθε απαραίτητη πληροφορίας που εσύ θέλεις για να μετακινηθείς σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Φίλε πτυχιούχε/διπλωματούχε ΑΕΙ-ΑΤΕΙ
Ελα σε μας για να αναπτύξουμε μαζί την ιδέα του "ONE DAY U". Μέσα από ημερίδες και χωρίς εξετάσεις και εργασίες θα παρακολουθήσεις τις καλύτερες διαλέξεις των πιο δημοφιλών Ακαδημαϊκών Δασκάλων των ΑΕΙ της χώρας μας και του εξωτερικού, μέσα από μια γρήγορη και διασκεδαστική εκπαιδευτική προσέγγιση. Μην ξεχνάς ότι την δεύτερη φορά το Πανεπιστήμιο είναι γρηγορότερο (1 μέρα)
Φίλε μαθητή-φοιτητή-υπάλληλε-επαγγελματία - συνειδητοποιημένε ενήλικα.
Ελα σε μας και γίνε μέλος στην κοινότητα του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ", που δημιουργήσαμε για σένα και έλα μαζί να διερευνήσουμε, μέσα σε ένα ευμετάβλητο τοπίο που δημιουργείται στη χώρα μας (οικονομική κρίση, νέος νόμος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ιδιωτική Ανώτατη εκπαίδευση κλπ) τις δυνατότητες και τις ανάγκες που έχεις για να μπορέσεις να εκπληρώσεις τους στόχους που εσύ έθεσες.
Για την υποστήριξη της προσπάθειάς σου αυτής οργανώνουμε εξειδικευμένα σεμινάρια/ημερίδες σε θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, που απευθύνονται σε σένα, στους φίλους σου και τους ενήλκες γνωστούς σου, που θα βοηθήσουν στον επαγγελματικό προσανατολισμό σου - στην εξασφάλιση της καλής ψυχολογίας και στην διερεύνηση και ανάδειξη κρυφών δεξιοτήτων που σίγουρα όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν.


Στα πλαίσια αυτά οργανώνουμε :
● φροντιστηριακές σπουδές θετικής και θεωρητικής κατεύθυνσης για μαθητές γυμνασίων/λυκείων
● Σπουδές ξένων γλωσσών για την απόκτηση πτυχίων όλων των βαθμίδων
● Προγράμματα για υποστήριξη του International Baccalaureate (IB) σε μαθηματικά - φυσική - χημεία - βιολογία - οικονομικά - computer science και Αγγλικά/λογοτεχνία
● Προγράμματα σπουδών για υποστήριξη Πανεπιστημιακών μαθημάτων φοιτητών ΑΕΙ/ΑΤΕΙ θετικής κατεύθυνσης
●Προγράμματα σπουδών για υποστήριξη Πανεπιστημιακών μαθημάτων φοιτητών των Τμημάτων Αγγλικής και Γαλικής φιλολογίας
● Προγράμματα σπουδών για υποστήριξη κατατακτηρίων εξετάσεων στα ΑΕΙ
● Προγράμματα διαδραστικής υποστήριξης Πανεπιστημιακών μαθημάτων φοιτητών που διαμένουν στην επαρχία
● Σεμινάρια / ημερίδες στα πλαίσια ενός νέου θεσμού, του "ONE DAY U"
● Προγράμματα σπουδών Δια Βίου Μάθησης στις θεματικές ενότητες :
- Διαχείριση - Εξοικονόμηση Ενέργειας
- Περιβάλλον
- Ασφάλεια και Υγιεινή της Εργασίας - Βιομηχανική Ασφάλεια (SAFETY)
- Οικονομικά/Marketing/Οργάνωση Επιχειρήσεων
- Διαδίκτυο και Κοινωνικά Μέσα - Χρήση και Ασφάλεια (Face Book, Twitter, Skype, Linked In, Mail, Web Site)
- Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες
- Παιδαγωγικά και Ειδική Αγωγή
- Ψυχαγωγία και Δημιουργία
- Ναυτιλία και Ασφάλεια Υποδομών Ζωτικής Σημασίας
- Αρχιτεκτονική
- Διακόσμηση
- Γεωπονία
- Θέματα Υγείας και εναλλακτικές θεραπείες

 

Κατά περίπτωση σεμιναρίου / ημερίδας θα εισηγούνται έγκριτα ακαδημαϊκά στελέχη των ΑΕΙ της χώρας, καθώς επίσης και έμπειρα στελέχη της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων.


Σας καλούμε στις εγκαταστάσεις μας, σ'ένα φιλικό περιβάλλον, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε τις δικές σας εκπαιδευτικές ανάγκες, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00 (οδός Δεληγιάννη 2Α, Μελίσσια).


Για δική σας διευκόλυνση θα ήταν χρήσιμο να ορίσουμε ραντεβού στο 2106132589.


Τα ιδρυτικά μέλη
Δρ. Ν. Μαρκάτος
Δρ. Ι. Ανδρέου
Δρ. Δ. Κυριακίδης
Α. Οικονόμου